40 Jaar FCC The Wheely's

"In maart '80 werd fietscrossclub “The Wheely's” officieel opgericht. Een mooi nieuw parcours wat toen ruim aan de eisen voldeed werd aangelegd in 1984 . Dat zelfde jaar nog is het lidmaatschap van de KNWU aangevraagd. Op 1 januari '85 werd deze toegewezen. Ook werd er op 1 januari een gediplomeerd trainer aangenomen. Na een paar goede jaren kwam onze club erachter dat het parcours te klein werd gezien de snelle ontwikkeling van het fietscross in het algemeen. Daarom werd in '85 werd uitbreiding aangevraagd bij de gemeente Baarn. In juni '86 kregen we van de gemeente een ander terrein toegewezen van zo'n 12.000 m2. Dit was een zeer grote vooruitgang! Er werd besloten dat nu we toch moesten verhuizen er een compleet nieuw circuit moest worden aangelegd dat ook zou voldoen aan de internationale eisen. Nadat deze beslissing gevallen was, moest er een periode keihard gewerkt worden om alles te realiseren. Dit is mede dankzij een aantal goede sponsors gelukt. In augustus 1988 kon het geheel nieuwe parcours in gebruik worden genomen. Inmiddels is het parcours al weer meerdere keren veranderd om aan zowel de eisen van de KNWU als aan de eisen van de rijders te voldoen. Om aan de (inter)nationale eisen te voldoen is in 2007 een start gemaakt met de bouw van een nieuw clubhuis. Dit is in november 2008 in gebruik genomen en tevens is een nieuw heel modern starthek geplaatst. In 2014 is de baan compleet opnieuw aangelegd en in gebruik genomen.

In 2021 is er wederom een aanpassing aan de parcours geweest. De eerste heuvel na de startheuvel is aangepast zodat er sneller gesprongen kan worden door de beginnende jeugd maar nog steeds uitdagend is voor de pro. Ook de Pro Sectie is aangepakt, deze is weer uitdagender gemaakt en zorgt voor nieuwe lijnen.

Er ligt nu een baan van internationale allure met verschillende lijnen, zodat er uitdaging is voor zowel beginners als pro's!