Wedstrijden nieuws, informatie en uitslagen

Team The Wheely's Gooi en Eemlandcup
Jace The Wheely's

Gooi & Eemlandcup 2024

Ook dit jaar organiseren we de Gooi & Eemland cup! Dé clubcompetitie die samen met Bussum wordt gereden over 6 wedstrijden, 5 op de donderdagavonden en 1 finale ronde met prijsuitreiking op zondag 3 november!

DATA
Ronde 1: 4 april - Bussum
Ronde 2: 16 mei - Baarn
Ronde 3: 13 juni - Bussum
Ronde 4: 5 september - Baarn
Ronde 5: 17 oktober - Bussum
Finale: 3 november - Baarn

TIJDEN
18.15 uur aanvang
18.30 uur training/warm rijden
19.00 uur aanvang wedstrijd
afmelden voor 18.50 uur

m.u.v. 3 november: 11.00 uur training en om 11.30 uur start de wedstrijd. Aansluitend vindt de prijsuitreiking plaats.

Rij je 2 van de 6 rondes dan doe je mee in de competitie en ontvang op zondag 3 november een beker. Je 'slechtste' resultaat telt niet mee in de totaaluitslag, hoe meer keer je meedoet hoe meer punten je verzameld.

Leden van The Wheely's kunnen zich hier aanmelden.

BMX West Competitie 2024

BMX West Competitie 2024

Ook dit jaar wordt de BMX West Nederland Competitie weer verreden! Alle wedstrijden vinden plaats op de banen in de provincies Noord- en Zuid-Holland en Utrecht. Bekijk hier de uitslagen.

BMX jaarkalender 2024

Nationale BMX wedstrijdenkalender 2024

The Wheely's
The Wheely's Wilco en Noelle
Dex Ruarus The Wheely's
Team The Wheely's Gooi en Eemlandcup
Jace The Wheely's
Vlag The Wheely's tijdens NK 2023

Meedoen aan wedstrijden

Als je plezier hebt in fietscrossen en een club- en KNWU lidmaatschap hebt kan je meedoen aan wedstrijden. Na je aanmelding bij het KNWU (door ons als club) ontvang je vanuit het KNWU inloggegevens van MijnKNWU zodat je een start- of wedstrijdlicentie kunt aanvragen. Zonder een start- of wedstrijdlicentie kan je geen wedstrijden rijden. Heb je al eerder een startlicentie aangevraagd dan stuurt het KNWU je ieder jaar een e-mail met de vraag je licentie en stuurbord nummer aan te vragen voor het nieuwe (kalender)jaar.

Start- en wedstrijdlicentie

Met een start- of wedstrijdlicentie kun je deelnemen aan laagdrempelige wedstrijden, de zogenoemde FUNklasse wedstrijden. Hier heb je niet direct veel wedstrijd ervaring voor nodig. Door mee te doen aan deze wedstrijden kun je veel ervaring opdoen. Als je het leuk vindt en meer uitdaging wilt kun je daarna misschien wel nationale wedstrijden rijden.

Het verschil tussen een start- en wedstrijdlicentie

- Met een startlicentie kan je op de club deelnemen aan clubwedstrijden. Daarnaast kan je op het laagste niveau meedoen aan landelijke wedstrijden, de zogenaamde FUNKlasse wedstrijden. Dit zijn wedstrijden zoals de Gooi en Eemland cup, NK Clubs, BMX West competitie of Midden Nederland Cup.

- Met wedstrijdlicenties kan je zowel meedoen aan clubwedstrijden maar daarnaast op landelijk niveau aan wedstrijden op hoger niveau meedoen. Dit zijn bijvoorbeeld de Top Competitie wedstrijden (TC's) en NK's. Lijkt je dit leuk (of word je op ons verzoek gevraagd) dan vraag je een licentie jeugd aan. Hiermee kan je alle nationale en internationale wedstrijden rijden.

De kosten voor een licentie verschillen per leeftijdscategorie. Meer informatie over de kosten en het aanvragen van een start- of wedstrijdlicentie vind je op de site van het KNWU.

Gooi en Eemland cup wedstrijd

Wedstrijden rijden in ons clubshirt

Als je wedstrijden gaat rijden dan verwachten we dat je dit doet in ons clubshirt. Je kunt een clubshirt bestellen via BMX clubkleding.nl Het model 'Club Shirt Racics' is een wijd model voor over een bodyprotector. Het model 'Club Shirt Slimfit' zit strak aangesloten over een bodyprotector. Bekijk hier de maattabel voor clubshirts.

Stuurbord nummer aanvragen

Als je licentieaanvraag volledig is afgerond kan je pas een stuurbord nummer aanvragen. Een stuurbord nummer is nodig om deel te mogen nemen aan BMX wedstrijden. Vanaf 1 januari (ieder jaar) kan je een nieuw stuurbord nummer aanvragen via MijnKNWU. Zorg ervoor dat je dit op tijd doet. Zeker voor de groep die nationaal rijdt is dit belangrijk, want ben je te laat dan kan je helaas niet mee doen met bijvoorbeeld het Nederlands-, Europees- of het Wereld Kampioenschap.

Je krijgt een stuurbord nummer altijd toegewezen. Heb je aan het eind van het jaar een stuurbord nummer aangevraagd omdat je net begonnen bent met fietsen, dan zal je per 1 januari het nieuwe jaar opnieuw een stuurbord nummer moeten aanvragen. Als je op tijd bent met je aanvraag behoud je vaak hetzelfde nummer, dus dat scheelt gelukkig weer!

Je vraagt een stuurbord nummer dus aan via je inlogomgeving van MijnKNWU. Je kan deze alleen aanvragen als je een startlicentie hebt. Na je aanvraag voor een stuurbord nummer duurt het ongeveer 2 dagen voordat je nummer beschikbaar is. Hieronder een paar handige sites voor het bestellen van je stuurbord benodigdheden:

 • Je kan een stuurbord bestellen via www.bmxplates.eu
 • Stickers bestel je via www.bmxstickers.eu
 • Losse bordjes of losse plakcijfers kan je bestellen via www.bmxworld.nl

Op de site van het KNWU vind je meer informatie over het aanvragen van een stuurbord en de kleuren die het bord en de cijfers moeten hebben. Lees hier de regels BMX stuurbord en zijbord 2021.

 

Heb je vragen over het rijden van wedstrijden of weet je niet zeker of dit iets voor jou is? Vraag het aan je trainer of stuur een mail naar info@thewheelys.nl voor meer informatie.

Wist je dat...

 • Een BMX wedstrijd altijd uit meerdere rondes bestaat? Deze rondes worden ook wel manches genoemd. Per manche staan er maximaal acht rijders naast elkaar aan het starthek. De eerste vier rijders gaan door naar de volgende manche.
 • De volledige benaming voor BMX 'Bicycle Moto Cross' is? (de ‘X’ staat voor Cross :-))
 • Een BMX-baan meestal tussen de 300 en 500 meter lang is? De baan in Baarn is ongeveer 450 meter.
 • De verschillende hindernissen op de baan ook wel 'tafels', 'dubbele heuveltjes', 'kombochten' en 'wasborden' genoemd worden?
 • Het parc ferme altijd in de buurt van de startheuvel is? Het is de plek waar je je opstelt voordat je naar je startpositie bij het starthek gaat. Meestal bestaat het parc ferme uit 10 opstel vakken met nummers, zodat je weet in welk vak je moet staan.
 • Op www.bmxnederland.nl de uitslagen van regionale wedstrijden vermeld staan? Je kan hier vaak zien of je door bent naar een kwart, halve of hele finale. Maar je kan hier tijdens een wedstrijd ook vaak zien op welk nummer je moet gaan staan in het parc ferme en welk nummer je hebt bij het starthek.
 • Op de website van het KNWU veel informatie staat over de verschillende BMX competities? Neem een kijkje en leer meer over de verschillende nationale en internationale wedstrijden.
 • The Wheely's valt onder de regio BMX West? Op deze website vind je meer informatie over BMX afdeling West.
Logo The Wheely's Baarn

FCC The Wheely's

De Geerenweg 6E

3741 RS Baarn

E: info@thewheelys.nl

 

Ontdek meer over onze club!

Riders The Wheely's