Wedstrijden nieuws, informatie en uitslagen

Nieuwjaarborrel The Wheely's

Nieuwjaarsborrel voor leden

Graag willen we alle leden uitnodigen voor de Nieuwjaarsborrel op
7 januari 2023 van 14.00-17.00 uur. 

Voor de rijders is het mogelijk om gebruik te maken van de vrije training die vanaf 12.30 uur begint.

Tijdens de borrel zal het nieuwe clubshirt getoond worden en is er mogelijkheid tot passen en bestellen hiervan, zodat iedereen in de nieuwe frisse clublook aan de start van het NKC op 26 maart 2023 kan verschijnen!

Training

Open baantraining voor iedereen!

In januari en februari 2023 is onze baan elke zaterdagmiddag geopend voor iedereen die graag wil trainen. Ook rijders van andere verenigingen zijn welkom.

De baan is geopend op zaterdag van 12.30-14.30 uur op de volgende data:
7 januari, 14 januari, 21 januari, 28 januari, 4 februari, 11 februari, 18 februari 2023.

(Indien het weer het toelaat, dus hou onze socials in de gaten!)

Voor leden gratis, voor leden van andere clubs 5,00 euro.
(Je kunt je aanmelden en betalen in de kantine.)

Wintercup 2023

Midden Nederland Wintercup 2023

Fiets jezelf alvast warm tijdens de Midden Nederland Wintercup 2023! Een leuke wedstrijd voor de beginnende wedstrijdrijder, maar ook voor als je al iets langer fietst! De wedstrijd start in februari 2023. Aanmelden kan tot 28 januari 2023. Klik hier voor meer informatie.

Wintertraining 2023 The Wheely's

Wintertraining 2023 (voor leden van The Wheely's)

Wil jij deze winter je BMX skills verbeteren en je conditie op peil houden? Doe dan mee met de wintertraining van Bram en Svenja. De training start op 7 januari en bestaat uit 8 trainingen die wekelijks gegeven worden. Meer info of aanmelden voor deze wintertraining kan via info@thewheelys.nl

Rider The Wheely's
The Wheely's Clubkampioenschap 2021
The Wheely's Clubkampioenschap 21
Gooi en Eemlandcup Bussum en Baarn 21
TC Kampen 2021
Gooi en Eemland cup wedstrijd1

Meedoen aan wedstrijden

Als je plezier hebt in fietscrossen en een club- en KNWU lidmaatschap hebt kan je meedoen aan wedstrijden. Na je aanmelding bij het KNWU (door ons als club) ontvang je vanuit het KNWU inloggegevens van MijnKNWU zodat je een start- of wedstrijdlicentie kunt aanvragen. Zonder een start- of wedstrijdlicentie kan je geen wedstrijden rijden. Heb je al eerder een startlicentie aangevraagd dan stuurt het KNWU je ieder jaar een e-mail met de vraag je licentie en stuurbord nummer aan te vragen voor het nieuwe (kalender)jaar.

Start- en wedstrijdlicentie

Met een start- of wedstrijdlicentie kun je deelnemen aan laagdrempelige wedstrijden, de zogenoemde FUNklasse wedstrijden. Hier heb je niet direct veel wedstrijd ervaring voor nodig. Door mee te doen aan deze wedstrijden kun je veel ervaring opdoen. Als je het leuk vindt en meer uitdaging wilt kun je daarna misschien wel nationale wedstrijden rijden.

Het verschil tussen een start- en wedstrijdlicentie

- Met een startlicentie kan je op de club deelnemen aan clubwedstrijden. Daarnaast kan je op het laagste niveau meedoen aan landelijke wedstrijden, de zogenaamde FUNKlasse wedstrijden. Dit zijn wedstrijden zoals de Gooi en Eemland cup, NK Clubs, BMX West competitie of Midden Nederland Cup.

- Met wedstrijdlicenties kan je zowel meedoen aan clubwedstrijden maar daarnaast op landelijk niveau aan wedstrijden op hoger niveau meedoen. Dit zijn bijvoorbeeld de Top Competitie wedstrijden (TC's) en NK's. Lijkt je dit leuk (of word je op ons verzoek gevraagd) dan vraag je een licentie jeugd aan. Hiermee kan je alle nationale en internationale wedstrijden rijden.

De kosten voor een licentie verschillen per leeftijdscategorie. Meer informatie over de kosten en het aanvragen van een start- of wedstrijdlicentie vind je op de site van het KNWU.

Gooi en Eemland cup wedstrijd

Wedstrijden rijden in ons clubshirt

Als je wedstrijden gaat rijden dan verwachten we dat je dit doet in ons clubshirt. We hebben een Clubshirt Model MX (wijd model) of een Clubshirt Model Slim. Bij het lidmaatschap staat meer informatie over het aanvragen van je clubshirt.

Stuurbord nummer aanvragen

Als je licentieaanvraag volledig is afgerond kan je pas een stuurbord nummer aanvragen. Een stuurbord nummer is nodig om deel te mogen nemen aan BMX wedstrijden. Vanaf 1 januari (ieder jaar) kan je een nieuw stuurbord nummer aanvragen via MijnKNWU. Zorg ervoor dat je dit op tijd doet. Zeker voor de groep die nationaal rijdt is dit belangrijk, want ben je te laat dan kan je helaas niet mee doen met bijvoorbeeld het Nederlands-, Europees- of het Wereld Kampioenschap.

Je krijgt een stuurbord nummer altijd toegewezen. Heb je aan het eind van het jaar een stuurbord nummer aangevraagd omdat je net begonnen bent met fietsen, dan zal je per 1 januari het nieuwe jaar opnieuw een stuurbord nummer moeten aanvragen. Als je op tijd bent met je aanvraag behoud je vaak hetzelfde nummer, dus dat scheelt gelukkig weer!

Je vraagt een stuurbord nummer dus aan via je inlogomgeving van MijnKNWU. Je kan deze alleen aanvragen als je een startlicentie hebt. Na je aanvraag voor een stuurbord nummer duurt het ongeveer 2 dagen voordat je nummer beschikbaar is. Hieronder een paar handige sites voor het bestellen van je stuurbord benodigdheden:

 • Je kan een stuurbord bestellen via www.bmxplates.eu
 • Stickers bestel je via www.bmxstickers.eu
 • Losse bordjes of losse plakcijfers kan je bestellen via www.bmxworld.nl

Op de site van het KNWU vind je meer informatie over het aanvragen van een stuurbord en de kleuren die het bord en de cijfers moeten hebben. Lees hier de regels BMX stuurbord en zijbord 2021.

 

Heb je vragen over het rijden van wedstrijden of weet je niet zeker of dit iets voor jou is? Vraag het aan je trainer of stuur een mail naar info@thewheelys.nl voor meer informatie.

Wist je dat...

 • Een BMX wedstrijd altijd uit meerdere rondes bestaat? Deze rondes worden ook wel manches genoemd. Per manche staan er maximaal acht rijders naast elkaar aan het starthek. De eerste vier rijders gaan door naar de volgende manche.
 • De volledige benaming voor BMX 'Bicycle Moto Cross' is? (de ‘X’ staat voor Cross :-))
 • Een BMX-baan meestal tussen de 300 en 500 meter lang is? De baan in Baarn is ongeveer 450 meter.
 • De verschillende hindernissen op de baan ook wel 'tafels', 'dubbele heuveltjes', 'kombochten' en 'wasborden' genoemd worden?
 • Het parc ferme altijd in de buurt van de startheuvel is? Het is de plek waar je je opstelt voordat je naar je startpositie bij het starthek gaat. Meestal bestaat het parc ferme uit 10 opstel vakken met nummers, zodat je weet in welk vak je moet staan.
 • Op www.bmxnederland.nl de uitslagen van regionale wedstrijden vermeld staan? Je kan hier vaak zien of je door bent naar een kwart, halve of hele finale. Maar je kan hier tijdens een wedstrijd ook vaak zien op welk nummer je moet gaan staan in het parc ferme en welk nummer je hebt bij het starthek.
 • Op de website van het KNWU veel informatie staat over de verschillende BMX competities? Neem een kijkje en leer meer over de verschillende nationale en internationale wedstrijden.
 • The Wheely's valt onder de regio BMX West? Op deze website vind je meer informatie over BMX afdeling West.
Logo The Wheely's Baarn

FCC The Wheely's

De Geerenweg 6E

3741 RS Baarn

E: info@thewheelys.nl

 

Ontdek meer over onze club!

Riders The Wheely's