Lid worden

Contributie The Wheely's 2022/2023

De contributie voor een (kalender) jaar is €116,50. Betaling geschiedt jaarlijks via automatische incasso. (Word je gedurende een kalender jaar lid, dan worden de kosten verrekend.)
De contributie is inclusief €12,00 voor het KNWU basislidmaatschap. Dit betekent dat als je lid wordt bij onze club wij jou vervolgens aanmelden bij het KNWU. Het basislidmaatschap bij het KNWU is net als ons clublidmaatschap een kalenderjaar geldig. Na je aanmelding bij het KNWU ontvang je vanuit het KNWU inloggegevens voor MijnKNWU zodat je eventueel een start- of wedstrijdlicentie kunt aanvragen.

Start- of wedstrijdlicentie KNWU

Met een club- en KNWU lidmaatschap mag je deelnemen aan wedstrijden. Om te kunnen deelnemen moet je een startlicentie aanvragen. Met een startlicentie kun je deelnemen aan laagdrempelige wedstrijden, de zogenoemde FUNklasse wedstrijden, waarbij je niet direct veel wedstrijd ervaring nodig hebt. Door mee te doen aan deze wedstrijden kun je veel ervaring opdoen en later misschien wel nationale wedstrijden rijden.

Het verschil tussen een start- en wedstrijdlicentie:

- Met een startlicentie kan je op de club deelnemen aan clubwedstrijden. Daarnaast kan je op het laagste niveau meedoen aan landelijke wedstrijden, de zogenaamde FUNKlasse wedstrijden. Dit zijn wedstrijden zoals de Gooi en Eemland cup, NK Clubs of Midden Nederland Winter Cup.

- Met wedstrijdlicenties kan je óók meedoen aan clubwedstrijden en daarnaast op landelijk niveau aan wedstrijden op hoger niveau meedoen. Dit zijn bijvoorbeeld de Top Competitie wedstrijden (TC's).

De kosten voor een startlicentie verschillen per leeftijdscategorie. Meer informatie over prijzen en het aanvragen van een start- of wedstrijdlicentie vind je op de site van het KNWU.


Clubshirt

Je kunt een clubshirt bestellen via BMX clubkleding.nl Het model 'Club Shirt Racics' is een wijd model voor over een bodyprotector. Het model 'Club Shirt Slimfit' zit strak aangesloten over een bodyprotector. Bekijk hier de maattabel voor clubshirts.


Baanhuur

Onze baan is af te huren voor €50,00 per uur. Indien er baan verlichting nodig is (bij avond verhuur) komt er €5,00 bij.
Leden van FCC The Wheely's betalen €25,00 per uur en €5,00 voor verlichting. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.


Lid van een andere club en wil je bij ons trainen?

Als je lid bent van een andere club en bij ons mee wilt trainen dan kan dat voor €4,00 per uur. Graag van te voren even aanmelden.


Wat heb je nodig om te fietscrossen?

Hou rekening met de kosten voor het aanschaffen van het materiaal (outfit, helm, handschoenen en fiets) en eventueel onderhoud van de BMX fiets. Indien er wedstrijden gereden gaan worden, zullen hier ook vaak inschrijfkosten of kosten voor een startlicentie aan verbonden zitten.

Tips!

  • Koop als je begint met fietscross je BMX Fiets 2e hands via marktplaats of via via. De prijs is dan ongeveer €150,00 tot zo gek je het kunt maken.
  • Bij aanschaf van een helm adviseren we altijd een nieuwe goed passende helm te kopen. De prijzen voor een helm zijn vanaf €80,00.
  • Fietshandschoenen koop je vanaf ongeveer €20,00.
  • Body-protector / body-armer (niet verplicht) koop je nieuw vanaf ongeveer €90,00 en 2e hands vanaf ongeveer €20,00.
  • BMX fietsbroek kost nieuw ongeveer €80,00 en 2e hands heb je een broek vanaf ongeveer €25,00.


Lidmaatschap opzeggen

Wil je je lidmaatschap bij onze club opzeggen? Dan moet je opzegging voor 1 november 2022 bij ons binnen zijn. Stuur je opzegging naar penningmeester@thewheelys.nl of secretaris secretaris@thewheelys.nl.

Logo The Wheely's Baarn

FCC The Wheely's

De Geerenweg 6E

3741 RS Baarn

E: info@thewheelys.nl

 

Ontdek meer over onze club!

Riders The Wheely's